Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
sulaki - 2022-06-30

Nagy teljesítményű optika...A Nikon bejelentette az új, szupertelefotós fix objektívjét, a NIKKOR Z 400m f/4.5
VR
S objektívet, amely rendkívül könnyen hordozható, így a fotósok kihasználhatják a 400 mm-es szupertelefotós gyújtótávolságot és az S sorozat nyújtotta lélegzetelállító képminőséget – egy könnyű, utazásbarát felszereléssel.

 Vadvilág, sport, gyors mozgások, távoli portrék. A nagy tartománynak, a remek felbontásnak és a kényelmes kezelésnek köszönhetően e strapabíró, mégis kompakt és könnyű szupertelefotó objektív sokféle felvételhez használható. A tömege csupán (kb.) 1245 g, a teljes hossza pedig csupán 234,5 mm, így rendkívül könnyen hordozható kialakítás miatt a NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S külön kategóriát képvisel. A fotósok sétálás közben is rajta hagyhatják a fényképezőgépen a szupertelefotó objektívet – így könnyebben juthatnak el a különleges nézőpontokhoz.

 

Akár állóképekről, akár videókról legyen szó, az S sorozatú objektív kiemelkedő felbontóképessége gyönyörű elmosódást, színeket, kontrasztot és tisztaságot biztosít. A Nikon objektívbe épített optikai
VR
funkciója biztosítja a felvételek stabilitását, míg a Szinkronizált
VR
funkcióval akár a 6 lépésköznyi kompenzáció is lehetővé válik, ha az objektívet a Z 9 fényképezőgéppel használja. Az f/4,5-ös maximális
rekesz
számos lehetőséget biztosít a kreatív munkához a rendelkezésre álló fénnyel, az AF-teljesítmény pedig gyors, pontos és rendkívül csendes. Továbbá ez a szupertelefotó objektív támogatja a Z telekonvertereket, amellyel a hatótávolság 560 mm-re, illetve 800 mm-re bővíthető.

 

A kiegyensúlyozott kialakításnak köszönhetően az objektív súlypontja közelebb helyezkedik el a fényképezőgépvázhoz, megkönnyítve ezzel az egyenletes követést, pánozást és megállást. Ezen kívül a fotósok kézből történő fényképezéskor kényelmesebb helyzetben tarthatják az objektívet, így gyorsabban állhatnak be a tovatűnő pillanatok rögzítéséhez. A vezérlőelemek teljesen személyre szabhatók, a továbbfejlesztett időjárásálló tömítés pedig mind az objektívet, mind a fényképezőgépet megvédi.

 

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Ezzel az izgalmas, új 400 mm-es objektívvel a szupertelefotós fényképezést a folyamatosság és a gyors reagálóképesség új szintjére léptetheti. Bármit is rögzít, az egyensúly és a kezelhetőség itt azt jelenti, hogy egyetlen felvétel sem eshet az elért tartományon kívül. Ráadásul nem fog elfáradni akkor sem, ha nagy távolságot tett meg azért, hogy megtalálja a legjobb helyet – vagy a témát."

 

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Szuper hordozhatóságú szupertelefotó objektív: 400 mm-es gyújtótávolság. A tömege csupán kb. 1245 g, a teljes hossza pedig csupán 234,5 mm.

Tökéletesen kiegyensúlyozott: az objektív súlypontja közelebb helyezkedik el a fényképezőgépvázhoz – megkönnyítve ezzel az egyenletes követést, pánozást és megállást.

f/4,5-ös maximális rekesz: gyönyörű elmosódással és drámai mélységélességgel különítheti el a témát a zsúfolt háttértől. A gyors mozgások egyszerűen rögzíthetők.

Nagy teljesítményű optika: A Nikon Nanokristály bevonata pedig jelentősen csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket. A Super ED,
ED
és SR üvegek szabályozzák a színeltérést a kép közepétől a széléig.

Gyors, csendes élességállítás: Gyors, pontos és kivételesen halk
AF
– egyenletes követés mind a száguldó rallycross, mind a madarak és a vadvilág fotózásakor.

Meggyőző stabilitás: A Nikon nagy teljesítményű, objektívbe épített optikai
VR
-ja 5,5 lépéses előnyt biztosít.¹ A Z 9 fényképezőgéppel együtt használva a Synchro VR akár 6,0 lépéses kompenzációt is lehetővé tesz.²

Testreszabható vezérlés: funkciókat rendelhet a kényelmesen elérhető L-Fn gombokhoz és a néma vezérlőgyűrűhöz. A memóriabeállítás gombbal mentheti a fókusztávolságokat.³

Továbbfejlesztett időjárásálló tömítés: az időjárásálló tömítőrendszer és a gumitömítés távol tartja a port, a szennyeződést és a nedvességet minden mozgó alkatrésztől. A Nikon fluor bevonata megkönnyíti az elülső objektívelem tisztítását.⁴

Telekonverter-kompatibilitás: a Z TELEKONVERTER TC-1.4x használatával a hatótávolság 560 mm-re, míg a Z TELEKONVERTER TC-2.0x használatával 800 mm-re nő meg.

 

 

Megjegyzések:

¹ A CIPA-szabvány alapján: NORMÁL módban 5,5 lépéses kompenzáció érhető el, ha az objektív egy 35 mm-es filmes méretű, képérzékelővel ellátott tükör nélküli fényképezőgépre van csatlakoztatva.

² A 6,0 lépéses ellensúlyozás az objektív Z 9 fényképezőgép és Szinkronizált
VR
-ral együtt való használatával érhető el.


³ A memóriabeállítás gomb a
firmware
frissítését követően aktiválható.


Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.