Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
sulaki - 2021-11-24

Fantasztikus év az idei a Toyotának...

Fantasztikus év az idei a Toyotának: nem csupán a motorsport terén ér el páratlan sikereket (kettős, konstruktőri és egyéni bajnoki cím a Hosszútávú Világbajnokságban és a Rally Világbajnokságban egyaránt) de az utcai modelljeit is rangos díjakkal ismeri el a szaksajtó. A Yarisnak márciusban odaítélt Év Autója 2021 díj után most a Hilux-ot érte nem mindennapi elismerés az Év Pickupja 2022/2023 díj odaítélésével. A neves szakújságírókból álló nemzetközi zsűri zsűri nagyra értékelte a Hilux új, erőteljes és kifinomult hajtásláncát, kiváló kezelhetőségét, illetve a legendás minőségét, tartósságát és megbízhatóságát A rangos díj tovább erősíti a Toyota törekvéseit, hogy folyamatosan erősítse pozícióját az európai haszongépjárművek piacán.

 

A Toyota Hilux nyerte el a 2022/2023-as Év Pickupja díjat. A közepes méretű kisteherautóknak járó rangos díj átadására a franciaországi Lyonban, a Solutrans 2021 kiállításon került sor.

 

2009 óta minden második évben átadják a Nemzetközi Pick-up Díjat (IPUA) az aktuális üzleti élet leghatékonyabb egytonnás pickup modelljének.” – avat be Jarlath Sweeney, a megmérettetést szervező Év Haszonjárműve Díj zsűrijének elnöke. „Mint világszerte elérhető multifunkciós járművek, a termékek és a piacok is folyamatosan fejlődnek, és számtalan márka helyezi egyre magasabbra a lécet a teljesítmény, a biztonság és a vezető, valamint utaskomfort tekintetében.”

 

A többszörös díjnyertes Hiluxot az Év Haszonjárműve Díj szakértő testületből álló zsűrije tüntette ki ezzel az új elismeréssel, amelyet nem csupán az új, erőteljes és kifinomult hajtáslánca, hanem a kiváló kezelhetősége és természetesen a legendás minősége, tartóssága és megbízhatósága okán érdemelt ki. Ugyanakkor a világ kettős felhasználású, szabadidős és városi piacokon tapasztalt egyre nagyobb vonzerejét is értékelték.

Több mint 50 éves múltjával a Hilux mindig is a kiemelkedett minőségével, tartósságával és megbízhatóságával, és persze kiváló terepes képességeivel. A legújabb Hilux most egy új, 2,8 literes dízelmotorral bővítette a motorkínálatot, amely fokozottabb kifinomultságot és teljesítményt kínál, így nemcsak igáslóként, hanem szabadidő-járműként is képes kielégíteni a vásárlók igényeit. Számunkra tehát ez a díj a még több funkcióval bíró Hiluxban rejlő képességek elismerését jelenti.” – fogalmaz Didier Gambart, a Toyota európai értékesítési, marketing és vásárlói tapasztalatokért felelős alelnöke a rangos elismerés kapcsán.

 

1968. március 21-én leplezték le az első generációs Hiluxot Japánban, majd egy évvel később az európai piacon is bemutatkozott a modell. Azóta a Hilux pickup a Toyota palettájának egyik legsikeresebb típusává vált. A minőségéről, tartósságáról és megbízhatóságáról elhíresült, megállíthatatlan Hilux újra és újra bebizonyította, hogy legyőzhetetlen: meghódította az Északi-sarkot, az izlandi vulkánokat és az Antarktiszt, valamint dobogós helyezéseket ért el a Dakar Rallyn. Ma a Hiluxot hat különböző országban gyártják, és a világ 180 országában és régiójában árulják. Világszerte több mint 18 millió elkelt példányával ez a modell a világ legkedveltebb pickupja. A Hilux elismerésén túl a díj a Toyota könnyű haszongépjárművek európai fejlesztésébe fektetett törekvéseit is kiemeli. Mindezt megerősíti az is, hogy a PROACE CITY modellel nemrég új szegmensbe is belépett a gyártó a könnyű haszonjárművek kategóriáján belül, valamint az áruszállítók új korszakát nyitották meg a PROACE ELECTRIC és PROACE CITY ELECTRIC modellek bemutatásával. Mindemellett pedig megérkezett a 2,8 literes erőforrással, valamint továbbfejlesztett közúti és terepes képességekkel frissített Hilux is. Ezekkel a lenyűgöző termékekkel a Toyota arra törekszik, hogy 2023-ra 5 százalékos piaci részesedést tudjon elérni a könnyű haszongépjárművek szegmensében.