Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
padmin - 2021-09-10

A Sony új Dolby Atmos / DTS:X 5.1.2 csatornás HT-A5000 Soundbar-ja új szintre emeli a házimoziélményt

 

 

  • Többirányú hangzás a Vertical Surround Engine és az S-Force PRO Front Surround funkciónak köszönhetően
  • Növelhető hangzásélmény az opcionális hangszórókkal
  • Szobához igazítható hangzás a hangtér-optimalizáció segítségével
  • Magával ragadó audiovizuális élmény a Sony TV-k[1] Acoustic Center Sync funkciójával
 

A Sony ma új termékkel bővítette soundbar kínálatát: a HT-A5000 egy 5.1.2 csatornás Dolby Atmos® soundbar, mely a nappalidba szállítja a mozi izgalmát a Sony elismert hangtechnológiáinak köszönhetően, ideértve a Vertical Surround Engine és az S-Force PRO Front Surround funkciót.

 

Kiemelkedő surround hangzás

A HT-A5000 rendelkezik a Sony fejlett hangtechnológiájával, a Vertical Surround Engine funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók az otthon kényelméből tapasztalják meg a széles vászon nyújtotta izgalmakat a Dolby Atmos® és a DTS:X® hangformátumoknak köszönhetően. Az első és a felfelé mutató hangszórók a Sony egyedi jelfeldolgozó technológiájával ötvözve függőlegesen reprodukálja a hangokat, ezáltal képes azokat függőleges térben elhelyezni, így a mennyezetbe épített hangszórók nélkül is élvezhetjük a felülről jövő, élethű, többdimenziós hangzást, ami még szórakoztatóbbá teszi a közös családi filmezéseket. 

 

A HT-A5000 S-Force PRO Front Surround funkciója még szélesebb és magával ragadóbb vízszíntes hangteret hoz létre, az X-Balanced Speaker egységek és a Sony egyedi digitális hangfeldolgozó technológiájának köszönhetően.

 

Tökéletes surround hangzás a nappaliban

A HT-A5000 még jobban testre szabott és magával ragadó hangzásélményt biztosít a hangtér-optimalizálásnak köszönhetően. A beépített mikrofonok felmérik a szoba szélességét és magasságát, valamint a mélynyomók és az első hangszórók helyzetét, majd ennek megfelelően optimalizálják a hangzást a szoba kialakításának megfelelően. A hangtér-optimalizáció funkció az opcionális hangszórókkal és azok nélkül is egyaránt használható, a kalibrálás az első bekapcsolásnál, valamint a főmenüből is elvégezhető.

 

Kiemelkedő hangminőség

A HT-A5000 hangszórói tiszta és széles terjedelmű hangzást biztosítanak, a beépített kettős mélynyomó felel a mély basszusokért, a két felfelé sugárzó hangszóró által visszaverődő hangok pedig garantálják a magával ragadó hangzásélményt.

 

A beam magassugárzók visszaverik a hangot az oldalfalakról, és kibővítik a surround hangzást, hogy olyan magával ragadó élményt nyújtsanak, amely túlmutat a TV méretén.

 

A felfelé sugárzó hangszórók, a beépített mélynyomó és az elülső hangszórók egy egyedi, téglalap alakú X-Balanced Speaker egységgel rendelkeznek, amelyek maximalizálják a hangszóró membrán felületét, valamint növelik a hangnyomást az erőteljesebb basszusok és a tisztább énekhang érdekében.

 

A HT-A5000 a DSEE ExtremeTM funkcióval rendelkezik, amely az Edge-AI segítségével valós idejű helyreállítást tesz lehetővé az összes tömörített digitális zenefájlban, hogy visszaállítsa a tömörítés során elveszett magas hangtartományt a gazdagabb, teljesebb hallgatási élmény érdekében.

 

Zenei élmény az alkotók szándékainak megfelelően

A HT-A5000-rel a zene minden korábbinál élethűbben elevenedik meg. A nagy felbontású hanggal úgy élheted át a zenét, ahogyan azt az alkotók megálmodták, vagy a 360 Reality Audio segítségével felfedezheted a zenehallgatás új módját, amely olyan valósághű zenei élményt nyújt, mintha ott lennél egy élő koncerten A 360 Reality Audio hangzást a felhasználók az Amazon Music HD, a Deezer, a nugs.net és a TIDAL[2]felületein is élvezhetik.

 

A HT-A5000 készüléken a népszerű zenei szolgáltatások is könnyen hozzáférhetőek, mint például a Spotify, de streamelhetők a kedvenc albumok és lejátszási listák a Chromecast, a Spotify Connect™ vagy az AirPlay 2 alkalmazásával. A zenéket a telefonunkkal is vezérelhetjük, így kedvenc számaink családi élménnyé válnak a HT-A5000 segítségével.

 

Még valósághűbb szórakozás

A HT-A5000 hangrendszerrel a filmek és a játékok igazán valósághűnek tűnnek, mivel lejátszáskor megmarad az eredeti képminőség, így teljesen belemerülhetünk a filmekbe, és a játékok is sokkal izgalmasabbak és valósághűbbek. Kedvenc programjainkat 8K HDR és 4K 120
fps
felbontásban élvezhetjük, sőt a HT-A9 Dolby Vision technológiával is kompatibilis.

 

Tapasztald meg a mélyebb hangzást az opcionális mélynyomóval és a hátsó hangszórókkal

Az alacsony frekvenciák kezelésére szolgáló, opcionális mélynyomó használata lehetővé teszi, hogy az minden korábbinál nagyobb hatású és erőteljesebb hangzást adjon vissza. Három modell áll rendelkezésre, amelyeket úgy terveztek, hogy mélyebb basszusokat, tisztább hangot és extra hanghűséget hozzanak ki mindenből, amit hallgatsz. Az SA-SW5 opcionálismélynyomó 300W-os mély, gazdag basszust biztosít egy passzív hangsugárzóval ellátott 180 mm-es hangszóróból. Az SA-SW3 200W-os hangzást nyújt egy kompakt basszusreflex mélynyomóból, 160 mm-es hangszóróval. A SA-RS3S opcionális hátsó hangszórók pedig 100W-al nagyobb teljesítményű surround hangzást biztosítanak, és falra szerelhetők.

 

Sony TV-kkel a legjobb

A kompatibilis BRAVIATM TV-kkel[3] párosítva a HT-A5000 a Sony legjobb kép- és hangminőségével magával ragadó audiovizuális élményt nyújt, így a HT-A5000 tökéletes kiegészítője
BRAVIA
TV-hez. A HT-A5000-hez mellékelt kábel használatával az Acoustic Center Sync segítségével a TV a központi hangszóróvá válik, ami azt jelenti, hogy a cselekmény és a hang szorosan együttműködik, így a nézői élmény sokkal magával ragadóbbá válik. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy olyan helyzetből hallja a szereplők párbeszédét, ahol épp a jelenetben állnak.

 

A BRAVIA™ TV-k új választékához csatlakoztatva minden tökéletesen összeáll. Az integrált felhasználói felülettel a házimozi rendszer beállításai automatikusan megjelennek a
BRAVIA
Quick Setting menüben[4].

 

Prémium kialakítás és egyszerű kezelhetőség: tökéletes illeszkedés a nappaliba

A HT-A5000 minimalista omnidirekcionális blokk kialakítással és lekerekített élekkel rendelkezik, a vezeték nélküli kapcsolódásnak köszönhetően pedig tökéletesen illeszkedik a nappalinkba. A beállítás rendkívül egyszerű a
HDMI
eArc, az Optical-in és az
USB
kapcsolódási lehetőségeknek köszönhetően, ezen felül a HT-A5000 kompatibilis a legnépszerűbb hangasszisztensekkel is, mint a Google Asszisztens[5] és az Amazon Alexa[6]. Ráadásul a Google Home alkalmazás segítségével hozzáadható a hangszórócsoportunkhoz, így hangvezérléssel irányítható a zenelejátszás, a hangerő beállítása és számos más funkció.

 

[1]A BRAVIA™ Acoustic Center szinkronizációja a Z9J-sorozattal, az A90J-sorozattal, az A80J sorozattal és az X95J-sorozattal kompatibilis. A termékek elérhetősége országonként eltérhet.

[2]Az elérhetőség országonként változik.

[3] A BRAVIA™ Acoustic Center Sync funkció a Z9J sorozat, az A90J sorozat, az A80J és az X95J sorozat esetében működik. A termék elérhetősége országonként eltérő.

[4] Az integrált felhasználói felület a következő modellekkel működik: Z9J sorozat, A90J sorozat, A80J sorozat, X95J sorozat, X90J sorozat, X85J sorozat és X80J sorozat. A termék elérhetősége országonként eltérhet.

[5] A Google, a Google Home és a Chromecast beépített eszközök a Google LLC védjegye. A Google Assistant nem minden nyelven és országban/régióban érhető el.

[6]Az Amazon Alexa és minden kapcsolódó logó az Amazon.com, Inc., illetve annak leányvállalatainak védjegye. Az Amazon Alexa bizonyos nyelveken és országokban/régiókban érhető el.