Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
sulaki - 2020-06-05

Három dolgot tehetünk, fülest cserélünk, megjavítjuk, vagy szervizbe visszük...

jó ár/érték arány, korrekt minőség
9 pont
8 pont
összpontszám: 8.5 pont
csak fekete színben és csak műbőrből áll a kínálat

Bizonyára sokan vagyunk úgy, hogy egy hozzánk közelálló technikai eszköz, mint például egy fejhallgató a napi használat miatt egy idő után elhasználódik. Elkopik a fülpárnája, vagy egyszerűen leesik, leválik a fejhallgatóról.

Most pont így jártam. A kedvenc Sennheiser Momentum fejhallgatóm fülpárnája esett le az egyik este. Ráadásul mint gyerekes apának, nekem is az esti tévénézés, filmnézés, vagy zenehallgatás elengedhetetlen kelléke, a fejhallgató használata, mert a gyerekek alvását nem szeretnénk megzavarni.

A beszerzési folyamat

Három dolgot tehetünk, fülest cserélünk, megjavítjuk, vagy szervizbe visszük. Mivel értékesebb fejhallgatóról beszélünk, csak a javítás jöhet szóba. Számítógép bekapcsolás, netes keresés, magyar, majd külföldi beszerzés. Felmerülő kérdés, hogy gyári, vagy utángyártott. Mindkettőt megnéztem, és mivel a gyerekek miatt relatíve gyorsan meg szerettem volna oldania problémát, ezért kíváncsivá tett, a fulparna.hu ajánlata. A gyári ár töredékért találtam, konkrétan a fülesre való utángyártott fülpárnát, kereken 3 ezer forintért.

A koronavírus járvány miatt kicsit macerásabb volt a személyes átvétel az üzlet nyitvatartása miatt, de találtunk olyan időpontot, amikor át lehetett venni a terméket.

Kisbolt az Üllőin. Barátságos fogadtatás, korrekt kiszolgálás és érezhetően szakmai hozzáértés. Az árban benne van az üzletben lévő felrakás is, de meg szerettem volna tartani magamnak azt a jóleső érzést, hogy én is meg tudom csinálni.

Felszerelés

Az utángyártott fülpárna minőségileg teljesen korrektnek mondható, az ár/érték mutatója pedig teljesen rendben van. Az egyik oldali rész rövid idő alatt a helyére került, míg a másik oldali fülpárna sehogy sem akart a helyére kerülni. Az a peremgumi, ami felfogja a párnát a keretre, egyszerűen nem akart a helyére kerülni. Ekkor eszembe jutott, hogy amikor leesett a régi párna, akkor csak az egyik oldalilevált peremgumi maradt a kezemben. Ezért a problémát a vékony résben maradt régi lemállott gumi okozhatta. Erre a megoldást a problémás rész szétcsavarozása kínálta. Ezek után sikerült eltávolítani a résben maradt gumit. És így már pillanatok alatt a helyére került a második párna is.

Összegzés

Elhasználódott, vagy egy esetleges eladás előtt álló fejhallgatónál is okos gondolat lehet akár az utángyártott, de gyári méretekkel megegyező fülpárna beszerzése. Így ismét tovább tudjuk használni a kedvenc fülesünket, vagy eladás esetén is újszerűbbé tudjuk varázsolni a fejhallgatónkat, Nem beszélve arról, hogy általában senki sem vásárol, vagy használ elkopott, összeizzadt fülpárnával egy ilyen intimebbnek mondható eszközt.